Uw kat is gezond

Ook als uw kat gezond is of niet (meer) gevaccineerd wordt adviseren wij u om de gezondheid van uw kat jaarlijks te laten controleren. Tijdens deze gezondheidscheck wordt uw kat grondig onderzocht. Hierbij wordt onder andere nauwkeurig naar het gebit gekeken, worden de ogen en de oren gecheckt, naar het hart en de longen geluisterd, en worden de huid en vacht geïnspecteerd. Daarnaast is er tijd om vragen te stellen, en krijgt u medisch advies over verzorging, voeding of gedrag.

Uw kat is misschien ziek

Als uw kat misschien ziek is, is het zaak medische hulp in te schakelen. Wij adviseren u om contact met ons op te nemen, zodat u kunt vertellen wat er met uw kat aan de hand is. Tijdens een thuisconsult kunnen veel klachten worden opgelost. Een aantal veel uitgevoerde medische handelingen kan uitstekend thuis gedaan worden. Enkele voorbeelden zijn:

  • Algemeen en aanvullend lichamelijk onderzoek
  • Laboratoriumonderzoek (bloed, urine, ontlasting, antibiogrammen, schimmelkweek, swabs, oppervlakkige biopten)
  • Het toedienen van (herhalings) injecties zoals antibiotica, pijnstillers, ontstekingsremmers en antibraakmiddel
  • Onderhuids vochtinfuus toedienen bij katten, dwangvoeren
  • Hechtingen verwijderen en post-operatieve wondcontrole
  • Doorverwijzing naar specialistische zorg

Het is niet mogelijk om thuis alle medische handelingen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van r├Ântgenfoto’s of het opereren van dieren. Daarom adviseren wij u om contact op te nemen met Verwijskliniek Hugo in Zwanenburg (zie Spoed) of met een dierenartsenpraktijk bij u in de buurt als uw kat acuut en ernstig ziek of gewond is. Uiteraard bent u welkom om ons te bellen voor overleg.

Terug naar boven