Ondanks klantenstop toch euthanasie

In verband met drukte hebben wij een tijdelijke klantenstop. Wij vinden het heel belangrijk dat uw dier thuis rustig in kan slapen als de tijd daar is. Daarom proberen wij voor euthanasie een uitzondering op de klantenstop te maken. Dus bent u nog geen klant maar moet uw kat helaas inslapen? Neem dan contact op, bel of stuur een bericht via email of het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Wanneer laat je een dier inslapen

Bij ziekte die niet of onvoldoende te behandelen valt en uitzichtloos lijden tot gevolg heeft of om dieren, waarbij het sterfproces al is ingezet, een mogelijk dagenlange lijdensweg te besparen. Euthanasie wordt alleen uitgevoerd als de diereigenaar en de dierenarts hier overeenstemming over hebben.

Thuis inslapen

Bijna alle katteneigenaren geven er de voorkeur aan om, als het moment daar is, hun kat thuis in te laten slapen. Rustig, zonder stress en in de eigen omgeving. Met u samen of omringd door vrienden, familie en medehuisdieren. Bij u op schoot of op het lievelingsplekje in de tuin, u kunt de omstandigheden precies zo inrichten als u wenst. Want het gaat om u en uw kat.

Wat doet de dierenarts

Uw kat krijgt eerst een injectie met een narcosemiddel. Deze injectie wordt meestal in de rug- of bilspier gegeven. Door het gebruik van een kleine injectienaald en het voorzichtig toedienen van de injectie merken de meeste dieren hier nauwelijks iets van. Uw kat valt nu langzaam in slaap en zal binnen enkele minuten onder narcose zijn. Dat betekent dat uw kat niets meer merkt en geen pijn meer heeft. Het narcosemiddel dat de Dierenarts aan Huis Service gebruikt heeft als voordeel dat uw kat niet misselijk wordt en dus niet hoeft te braken voordat het in slaap valt.

Dan volgt de 2e injectie. Er wordt een klein stukje vacht van een voorpoot weggeschoren, omdat deze injectie in een bloedvat moet worden toegediend. Uw kat is onder narcose en merkt hier niets van. Bijna direct na het toedienen van de 2e injectie slaapt uw kat in.

Wat gebeurt er met mijn kat na de euthanasie

Gemeentelijke destructie

Uw kat blijft bij u in huis tot het, binnen enkele uren, wordt opgehaald door de Dierenambulance. De Dierenambulance brengt het lichaam van uw kat dan naar de gemeentelijke destructie, waar het samen met andere overleden dieren door de gemeente wordt verwerkt. In Amsterdam bedragen de kosten voor vervoer en destructie €60,- en worden bij het ophalen afgerekend. U kunt er ook voor kiezen uw kat zelf naar de Centrale van de Dierenambulance te brengen (Voorlandpad 2 in Amsterdam), resterende kosten zijn dan €10,-.

Cremeren of begraven

U kunt er ook voor kiezen uw kat door de chauffeur van het Dieren Uitvaart Centrum Landsmeer (DUC)  op te laten halen. De DUC verzorgt in overleg met u de crematie of begrafenis van uw kat. U kunt uw wensen met hen bespreken. Het is ook mogelijk uw kat zelf naar het Dieren Uitvaart Centrum te brengen. Kijkt u voor mogelijkheden en tarieven op de website  www.ducamsterdam.nl

Neem tijdig contact met ons op

Neem tijdig contact met ons op zodat er voldoende tijd is voor overleg en het inplannen van een geschikt moment.

Terug naar boven