Ontwormen

De Dierenarts aan Huis Service adviseert om katten regelmatig te ontwormen. Katten die buiten komen, 4 maal per jaar, katten die niet buiten komen 2 maal per jaar. Voor kittens geldt een ander schema. Wormenbesmettingen komen regelmatig voor, ook bij binnenkatten. Wormen kunnen milde tot ernstige maagdarmklachten veroorzaken. Als u geen wormen in de ontlasting ziet, betekent dit niet automatisch dat uw kat ze niet heeft. Sommige wormen leven in het maagdarmkanaal en komen niet met de ontlasting mee naar buiten. De Dierenarts aan Huis Service neemt standaard Profender Spot On voor katten (druppel in de nek voor de katten die moeilijk pillen innemen) mee naar het thuisconsult.

Ontvlooien

Controleer of kat regelmatig met een fijne kam op vlooien en vlooienuitwerpselen. Vlooien zijn lichtschuw en laten zich moeilijk zien. Let daarom vooral op kleine zwarte korreltjes in de vacht. Dit zijn vlooienuitwerpselen en bestaan voornamelijk uit ingedroogd bloed. Om onderscheid te maken met zandkorrels kunt u ze in een wit bakje met water leggen. Het bloed in de vlooienuitwerpselen lost op en dit geeft rode pluimpjes in het water. Let vooral goed op als het warm wordt: in de zomer, maar ook in de winter, als thuis de verwarming aan gaat. Vlooien zorgen voor jeuk en ongemak, brengen wormenbesmetting over, kunnen bij langdurige blootstelling ernstige vlooienallergie veroorzaken en bij kittens tot bloedarmoede leiden.

Katten waarbij vlooien- of vlooienuitwerpselen worden aangetroffen moeten meerdere malen om de 4 weken behandeld worden met een goed werkzaam middel, waartegen nog geen resistentie is ontstaan, zoals Stronghold of Advantage. De Dierenarts aan Huis Service adviseert om kittens vanaf 6 weken iedere 4 weken te ontvlooien met Stronghold, een Spot on (druppel in de nek) die ook werkzaam is tegen oormijt en spoelworm.

Medisch voer, dieetvoer en compleet voer

Om onze dierenartsservice te completeren kunt u bij de Dierenarts aan Huis Service voer van de merken Hill’s, Royal Canin, Specific, IAMS, Eukanuba, Supreme Petfoods, Harrison’s Bird Foods en medicijnen voor uw kat bestellen. Wij nemen dit voor u mee naar het thuisconsult. Wij zullen u hier om vragen tijdens het maken van de afspraak.

Terug naar boven